Jorden skrumpes

Sand Historie

O-D-I-N.org, PROJECT APOLLO fortsat

 

Jorden skrumpes

I den følgende video fra 2013, “A Funny Thing Happened on the Way to the Moon” (produceret af Bart Sibrel og vist af BBC), demonstreres indledningsvis, hvordan forskellige videokvaliteter fra Apollo 11-færden blev distribueret af NASA. Omverdenens TV-stationer blev tvunget til at filme de i forvejen slørede videosekvenser fra en skærm for at kunne videresende dem i et brugbart digitalt format.

Men det, vi egentlig vil vise, følger 31 minutter og 8 sekunder inde i videoen, nemlig forklaringen på, hvordan den interne arbejdsvideo, som NASA kaldte “… a report film by THE MANNED SPACECRAFT CENTER …” med påtegningen: “not for general public distribution” (en filmrapport … ikke for offentligheden), blev fremstillet. Enten havde en behjertet fløjteblæser ekspederet den ud af NASA som et budskab til omverdenen, eller lækken var opstået ved en eklatant bommert, således at falskneriet endte hos Bart Sibrel og kunne vises af BBC.

Sekvensen viser Apollo 11-astronauternes dengang vellykkede forsøg på at “skrumpe” jordskiven (synlig gennem en af ruderne i kommandomodulet), så den formindskede planet Jorden syntes længere væk, end den i virkeligheden var. Det er nærliggende at forestille sig, at fartøjet på samme tid var i sikkert kredsløb om Jorden (hvor astronauterne selv og alle andre legemer er vægtløse), og at Neil Armstrong, Edwin Aldrin og Michael Collins filmede et udsnit af Jorden og lagde en skygge over “natsiden” af den, så betragteren fik indtryk af, at Apollo 11 var nået halvvejs til Månen.

Neil Armstrong indtalte en kommentar, direkte til forfalskningen, der lader betragterne forstå, at sekvensen forestiller Jorden i en afstand af “130.000 miles”, underforstået fra en position ca. halvvejs til Månen (ca. 384.000 km). De 20 sekunder, der blev vist for alverdens godtroende TV-kiggere, var ikke direkte TV, som alle havde indtryk af, men 20 sekunders bedrageri, givetvis bestilt og godkendt af NASA. Bemærk, at hvis kommandomodulet virkelig havde befundet sig 130.000 miles fra Jorden, havde astronauterne kun behøvet at holde kameraet tæt mod rudens glas, præcis som de forklarer det er, for at filme Jorden i det sande perspektiv.
Optagelserne af den formindskede Jord blev fremstillet ved at mørklægge kabinen i kommandomodulet og filme Jorden fra det fjerneste modsatte punkt i cockpittet. Jorden var åbenbart synlig gennem en cirkulær dokningsrude, og den rigtige retning kunne opnås ved at vende spidsen af kommandomodulet ind mod Jorden. Kabinens mørke kom til at ligne verdensrummet omkring Jorden, og den mindre del af Jorden, der var synlig gennem ruden, skabte en illusion af, at Jorden var meget længere væk.
Set fra det lave kredsløb ville Jorden have en betydelig udstrækning i det generelle perspektiv. Vi kan se, at de tilfældige vejrsystemer over udsnittene af Jorden virker for store til at være globale; bemærk også, at ingen kontinenter kom med i udsnittene; de ville straks have afsløret Jordens falske diameter.

 

Retur til Astronauternes adfærd