“Himlen er dyb sort set fra Månen”

Sand Historie

O-D-I-N.org, PROJECT APOLLO fortsat

 

“Himlen er dyb sort set fra Månen”

Måske følte den britiske journalist, Patrick Moore, fra BBC, at han havde bragt missionens troværdighed i fare med sit yderst relevante spørgsmål under pressekonferencen, for i 1970 inviterede han Neil Armstrong til en samtale i studiet og gentog en variant af sit tidligere spørgsmål, desværre så upræcist, at Neil Armstrong kunne glide af.
Spørgsmålet om månehimlen lød: “Kunne De fortælle os lidt om, hvordan himlen faktisk ser ud, solskiven, stjernerne (de ikke fundne) osv.?” (“de ikke fundne” blev udtrykt med det enkelte ord: “againion”, dvs. ret flygtigt og parentetisk) – og svaret lød: “Himlen er eh-e dyb sort eeh når den ses fra Månen …”

Så har man ikke sagt for meget. Men hvad med stjernerne – er de også sorte?

 

Neil Armstrong fortsatte med at forklare om rummet mellem Jorden og Månen, der, ifølge hans iagttagelser, heller ikke havde synlige stjerner; derefter videre om solen og planeterne. IKKE EN ENESTE STJERNE på denne eventyragtige sorte himmelhvælving blev nævnt; og desværre blev han ikke spurgt om, hvorfor han mente, at stjernerne ikke kunne ses (eftersom de må være synlige for enhver, der opholder sig på Månens overflade).
I resten af interviewet ser vi den glatte, veltrænede autoritet, der yderligere har indlært scenarierne fra drejebogen og i øvrigt kan udbrede sig om andre detaljer langt ud over, hvad han spørges om, enten på grundlag af kendt viden eller beskrivelser af perspektiver, som enhver med lidt fantasi kunne udvikle. Billedet ovenfor viser det glimt fra videoen, hvor ordet BLACK udtales og får Neil Armstrong til at ligne Pinocchio, der kun lige har lært at lyve.

Retur til Astronauternes adfærd