To syntetiske stoffer gør dig FED

Overtagelsen

O-D-I-N.org, Redaktionen, 2017-01-05.

 

Som en del af vores samlede bestræbelse på at fortælle danskerne, at vi aktivt deltager i et veltilrettelagt folkemord på os selv! en langsom kropslig og mental død foran fladskærmene, sætter vi med denne artikel fokus på to syntetiske tilsætningsstoffer, der sammen med de verserende genmodificerede kødprodukter i supermarkederne nok skal få bugt med vores sundhed og ultimativt fjerne Europas hvide befolkning, så jøderne kan tage over.

Interessant nok spiser vores drabsmænd kun kosher, dvs. særlig godkendt føde fra egne leverandører.

De to giftstoffer er beskrevet i hver sin artikel (klik på en af henvisningerne nedenfor, læs og bliv sundere, før det er for sent):

1. Det tredje krydderi alias “Umami”

2. Sødestoffet Aspartam alias “NutraSweet”


“Har du set Rigmor Mortensen i nr. 69 – Hun er rædsomt mager … !”
[… til gengæld behøver Rigmors mand ikke at trøste sig med jødeproduceret pornografi – eller det der er værre …] Foto: Internettet

 

1. Kilde: Alun Biggart, 30. november 2015

Det tredje krydderi (MSG): Spiser du det uden at vide det?

Et vidt anvendt og potentielt farligt kemikalie, som er værre for dit helbred end alkohol, nikotin og mange medikamenter, befinder sig uden tvivl i mange af de fødevarer, du spiser til daglig.

Lad mig introducere “Det tredje krydderi”

Det tredje krydderi bliver tilsat tusindvis af de fødevarer, som du og din familie jævnligt spiser, især hvis du spiser forarbejdede fødevarer eller på restaurant.

Jeg er uforvarende kommet til at spise Det tredje krydderi, der var tilsat en salamipølse, som sælges i alle supermarkeder i Danmark – og endnu værre, jeg har givet mine børn samme pølse hver eneste uge. Langt fra hensigtsmæssigt.

Jeg havde naturligvis læst ingrediens-listen på pølsen først for at være sikker på, at den var ok for mine børn, men jeg havde kun læst den danske, ikke den engelske.

Jeg har lært at sætte mig grundigere ind i, hvilke ingredienser, der er i spil, før jeg putter noget i munden, og specielt før jeg føder mine børn med det!

Uheldigvis er Det tredje krydderi, samtidig med at det er et af de mest udbredte, også et af de mest usunde tilsætningsstoffer på markedet, hvor det bruges i dåsesupper, bagværk, kødprodukter, salatdressinger, frosne middagsretter osv.

Det findes i dit lokale supermarked og på restauranter, i dit barns skolekantine og ret overraskende – i færdig babymad og visse modermælkserstatninger.

Det tredje krydderi er noget andet end et krydderi som salt og peber, for det fremhæver fødevarernes smag gennem en biologisk påvirkning, hvorved det får forarbejdet kød og frosne middagsretter til at smage friskere og dufte bedre, lige som det gør salatdressinger mere velsmagende og dåsesupper mindre ”dåsede”.

Det tredje krydderis fordele er åbenlyse for fødevareindustrien, men dette tilsætningsstof kan langsomt og i begyndelsen helt symptomløst forvolde stor skade på dit helbred.

Hvad er “Det tredje krydderi” (glutamat, mononatriumglutamat, MNG, natriumsalt af glutaminsyre, E-620 — E-625, MSG)?

I 1908 blev Det tredje krydderi opdaget og raffineret. Japaneren Kikunae Ikeada var manden, der fandt en naturlig, smagsforstærkende substans i havtang.

Ved at ekstrahere en lille del af substansen blev han i stand til at skabe det syntetiske tilsætningsstof Det tredje krydderi, og sammen med en partner startede han firmaet Ajinomoto, som i dag er verdens største producent af dette – syntetiske! – “krydderi” (og han er interessant nok også medicinalproducent).

Det tredje krydderi virker ved at snyde din tunge med en stort set ukendt femte smagsoplevelse: Umami.

Umami er smagen af glutamat og er en yndet aroma, der forekommer i mange japanske fødevarer, inklusive bacon og altså også i det giftige tilsætningsstof Det tredje krydderi. Det skyldes smagen af Umami, at fødevarer med Det tredje krydderi for mange mennesker smager bedre end fødevarer uden dette tilsætningsstof.

Hvorfor er “Det tredje krydderi” så farligt?

Mononatriumglutamat er en excitotoksin [toksin = gift], hvilket betyder, at det overstimulerer dine celler, så de ødelægges eller dør, i varierende omfang med hjerneskade til følge – og kan potentielt skade nervesystemet, forværre indlæringsvanskeligheder, medvirke til Alzheimer, Parkinson, amytrofisk sklerose, osv.

Ved regelmæssig indtagelse af Det tredje krydderi kan følgende observeres:

 • Overvægt
 • Øjenskader
 • Hovedpine
 • Træthed og forvirring
 • Depression
 • Følelsesløshed
 • Varmefornemmelser
 • Prikken
 • Pressen eller stramhed i ansigtet
 • Brystsmerter eller åndedrætsbesvær
 • Kvalme
 • Hurtig hjerterytme
 • Døsighed
 • Afkræftethed

Vidste du, at “Det tredje krydderi” også gør dig FED?

Jeg blev chokeret, da jeg fandt ud af det. Det værste af det hele er, at det i mere end 30 år har været kendt, at MSG gør os fede.

Hvis du vil have konkrete beviser, så kig på National Library of Medicines’ hjemmeside, hvor du finder over 100 undersøgelser om Det tredje krydderi. Klik på dette link ”MSG Obese”, og du vil sikkert blive lige så chokeret som jeg blev!

Jeg har fremhævet nogle af undersøgelserne nederst i denne artikel.

Det tredje krydderi gør både dig og mig fede ved at ændre på mængden af insulin, som kroppen udskiller. Forstyrrelsen medfører opbygningen af unormalt store fedtdepoter.

Tips til at undgå “Det tredje krydderi” i din mad

Som hovedregel kan man sige, at hvis en fødevare er forarbejdet, kan man gå ud fra, at den indeholder Det tredje krydderi (desværre ofte skjult bag et alias). Så hvis din kost udelukkende består af uraffinerede, friske fødevarer, kan du helt undgå dette giftstof.

Ja, hvis du spiser økologisk kød, æg, fisk, frugt og grøntsager osv., skyllet ned med almindeligt vand, vil du ikke bare undgå at indtage Det tredje krydderi, men du vil også spise de bedst tænkelige fødevarer for din sundhed.

Læs ingrediens-listerne og vær opmærksom på, at:

 1. — jo fjernere udløbsdato, desto kraftigere konservering, som ofte er skadelig.
 2. — hvis dine forfædre ikke spiste dette fødeemne for 10.000 år siden, så lad det være.
 3. — hvis en ingrediens er ukendt for dig, er det bedst at læse om den, inden du spiser den.

Også på restauranter skal du være opmærksom på brugen af Det tredje krydderi. Du kan selvfølgelig spørge personalet, om der er retter uden dette tilsætningsstof, eller bede om, at det ikke tilsættes, hvis det stadig kan forhindres. Men det eneste sted, hvor du 100 procent kan sikre, at din mad er sund, er i dit eget køkken.

Det tredje krydderi er ikke noget, jeg ønsker i min krop. Jeg er normalt god til at læse ingrediens-lister, og 99% af mit fødeindtag er alligevel fødevarer som økologisk kød, fisk, frugt, grøntsager osv., hvilket er hovedårsagen til, at kuldeperioder med sygdom er blevet til vintre med sundhed og overskud.

Vær på vagt. Du er nødt til at nærlæse listen over tilsætningsstoffer i dine fødevarer med omhu. De bedrageriske fødevareproducenter forsøger at skjule brugen af Det tredje krydderi ved at anvende forskellige andre navne. Vær på vagt over for navne såsom “hydrolyseret vegetabilsk protein”, “hydrolyseret plante protein” og de mere uskyldige “gelatine”, “gærekstrakt”, “rissirup” eller “brunris-sirup”.

Jeg ved godt, at det i starten kan virke forvirrende og ubekvemt at foretage denne undersøgelse midt under indkøbet, men det er besværet værd, og til sidst har du lært at identificere de forgiftede varer og finder vej til det sunde direkte.

Et godt helbred og immunforsvar er din fødselsret. Begynd at læse ingrediens-lister, giv din krop den rigtige næring, og du vil blive overrasket over, at kroppen svarer med mere energi, mindre sygdom, naturligt vægttab, osv.

Held og lykke.

Referencer:

 • Smagsforstærkere E 620-640
 • He, K. et al., American Journal of Clinical Nutrition 2011 Jun; 93(6):1328-1336.
 • The monosodium glutamate (MSG) obese rat as a model for the study of exercise in obesity. Gobatto CA, Mello MA, Souza CT, Ribeiro IA. Res Commun Mol Pathol Pharmacol, 2002.
 • Adrenalectomy abolishes the food-induced hypothalamic serotonin release in both normal and monosodium glutamate-obese rats. Guimaraes RB, Telles MM, Coelho VB, Mori RC, Nascimento CM, Ribeiro Brain Res Bull, 2002 Aug.
 • Obesity induced by neonatal monosodium glutamate treatment in spontaneously hypertensive rats: an animal model of multiple risk factors. Iwase M, Yamamoto M, Iino K, Ichikawa K, Shinohara N, Yoshinari Fujishima Hypertens Res. 1998 Mar.
 • Hypothalamic lesion induced by injection of monosodium glutamate in suckling period and subsequent development of obesity. Tanaka K, Shimada M, Nakao K, Kusunoki Exp Neurol, 1978 Oct.
 • Price-Pottenger Nutrition Foundation, Samuels, Jack “MSG Dangers and Deceptions.”
 • MSGTruth.org “What Exactly is MSG?”
 • U.S. Food and Drug Administration “FDA and Monosodium Glutamate (MSG)”, August 31, 1995.
 • FDA Consumer Magazine “MSG: A Common Flavor Enhancer”, January-February 2003.
 • TruthinLabeling.org “This is What the Data Say About Monosodium Glutamate Toxicity and Human Adverse Reactions.”
 • Gør monosodium glutamate – MSG – dig syg og fed?

2. Kilde: Alun Biggart, 16. juni 2014*

Aspartam eller “NutraSweet”

Aspartam er efter min mening ikke kun det mest kontroversielle tilsætningsstof i fødevarer nogensinde, men også det farligste!

Se denne korte video og del den med alle du holder af.

OBS Aspartam gør dig fed — lær hvorfor her.

Aspartam er ganske simpelt, det værste du kan udsætte din krop for!

Denne korte video om Aspartam vil forhåbentlig åbne dine øjne for sandheden om dette ækle kemikalie, og hvorfor firmaer som Monsanto tjener store penge på bekostning af dit helbred! Når først du har set videoen og læst de efterfølgende fakta, så send et link med denne artikel til de mennesker du holder af!

Min personlige historie med Aspartam

Jeg har tidligere solgt masser af produkter hvor Aspartam var en bestanddel – Maxim sportsernæring. Så jeg brugte energidrikke, bars og proteinpulvere ligesom alle andre: før, under og efter træning. Jeg troede, at disse produkter med kunstige sødestoffer osv. var sikre, for det fortalte eksperterne os. Jeg troede på dem, indtil jeg begyndte at undersøge ingredienserne i det jeg solgte grundigere. Jo mere jeg undersøgte, desto mere bekymret blev jeg; indtil jeg nåede det punkt, hvor jeg ikke længere kunne fylde det i min egen krop, og derved var moralsk forhindret i at sælge det til andre. For at gøre en lang historie kort, så var jeg så heldig at jeg fandt en god advokat, som kunne hjælpe mig med at sælge mit firma for mig.

Men i den forbindelse fik jeg et virkeligt chok.

Da mit firma var solgt, arbejdede jeg i kort tid videre for de nye ejere. De ønskede en “light slankedrik” med Aspartam som sødemiddel. Jeg fandt frem til en leverandør, og en morgen lavede min nye chef og jeg sammen med andre kollegaer en smagstest på produktet. Det var første gang, jeg havde indtaget en drik med Aspartam i over ét år. Min krop var renset ud, så jeg var ikke forberedt på det chok jeg fik. Jeg tog en mundfuld og kunne kun smage sødemidlet. Det var forfærdeligt, men da min nye chef var til stede, kunne jeg ikke spytte det ud; han ville undre sig og begynde at spørge.

Så jeg sank det bare.

Men den dårlige smag ville ikke gå væk, lige meget hvor mange gange jeg børstede tænder kunne jeg ikke komme af med denne forfærdelige smag. Som dagen fortsatte begyndte jeg at få ondt i maven, og pinen blev værre. Den følgende nat var første nat, hvor jeg skulle passe min 10 mdr. gamle datter alene. Min kone var vendt tilbage til sit arbejde som læge og havde nattevagt.

Efter jeg havde hentet Anna fra børnehaven, begyndte min mave at blive rigtig dårlig. Jeg var nødt til at ringe til mine svigerforældre og bede dem om at komme og hente Anna, da det begyndte at komme ud af begge ender samtidig. Hvis jeg havde nogen som helst tvivl om risikoen ved at indtage Aspartam, forsvandt den hurtigt.

Jeg er nu 110% overbevist om, at Aspartam og andre kunstige sødestoffer er dødelige. Jeg har siden lært følgende gennem videregående undersøgelser:

 • Aspartam var oprindeligt et biologisk krigsmiddel.
 • Aspartam er aldrig blevet bevist sikkert som fødemiddel for mennesker!
 • I forsøg med dyr har dyrene bl.a. udviklet hjernetumorer.

Hvis Aspartam giver forsøgsdyr kræft o.a., hvordan kan producenten så frikende stoffet fra at gøre det samme ved dig, hvis du bruger det? Politiske kræfter og finansielle interesser fik godkendt dette farlige kemikalie til brug i fødevarer, efter at forskere oprindeligt havde forbudt det. Nogle mennesker bliver alvorligt syge af at indtage Aspartam.

Bliv ikke ét af sygdomstilfældene! Læs ingrediens-listen – og hvis du ser Aspartam eller et andet kunstigt sødemiddel som ingrediens, så lad være at købe produktet!

Aspartam slanker dig ikke, men gør dig FED

Det ironiske er, at mange mennesker anvender Aspartam og andre kunstige sødemidler for at tabe sig og forblive slanke. Men din krop lader sig ikke snyde, og Aspartam medfører i mange tilfælde en vægtforøgelse. En undersøgelse af 80.000 kvinder konkluderede, at gruppen, der indtog kunstige sødestoffer gennem længere tid, havde en signifikant vægtforøgelse, uanset det oprindelige udgangspunkt.

En anden, nyere undersøgelse, med titlerne “Gain Weight by ‘Going Diet’?” og “Artificial Sweeteners and the Neurobiology of Sugar Cravings”, nåede gennem epidemiologiske data frem til, at kunstigt sødede fødevarer og drikkevarer ikke resulterede i vægttab.
Tværtimod: Adskillige større undersøgelser af personer over en længere periode fandt en sikker sammenhæng mellem kunstige sødestoffer og vægtforøgelse. “The San Antonio Heart Study” undersøgte 3.682 voksne i en 7 til 8-årig periode i 1980’erne.

Lignende resultater er blevet rapporteret for børn.

En to-årig prospektiv undersøgelse af 166 skolebørn konkluderede, at en øget indtagelse af light-sodavand kunne sættes i forbindelse med højere BMI og Z-scorer ved opfølgning, hvilket indikerer vægtforøgelse.

“The Growing Up Today Study”, som involverede 11.654 børn i alderen 9 til 14 år, kunne rapportere om positiv forbindelse mellem light-sodavand og vægtforøgelse hos drenge. En tværgående undersøgelse, som kiggede på 3.111 børn og unge, fandt frem til, at den gruppe, der indtog light-sodavand, havde tydeligt forhøjet BMI [Body Mass Index = kropsvægten i kg/(højden i meter)^2, eller: kropsvægten i kilo dividere med kvadratet på kropshøjden i meter.]

Konkluderende om Aspartam

Naturen har udstyret os alle med en vidunderlig, sund krop og alle de ressourcer, vi skal bruge for at forblive glade og sunde. Spis, drik og vær glad af den rigdom, naturen har at tilbyde. Der er ingen hurtige løsninger, og du kan ikke snyde millioner af års evolution. Aspartam er et forsøg på at snyde naturens orden, og det går galt hver eneste gang og ofte med vægtforøgelse og alvorlige konsekvenser for helbredet som uønskede bivirkninger.

Som jeg har sagt før: Lyt ikke til mig eller nogen som helst andre. Din krop er den bedste læge, du kan finde. Spørg den ærligt om et svar, og den vil fortælle dig, hvordan du skal holde dig selv sund. Du skal blot stoppe op og lytte, og du bliver måske overrasket over dig selv og glad for resultatet.

Held og lykke.

Referencer og yderligere læsning

 • The Journal of Physiology September 23, 2013.
 • http://jp.physoc.org/content/early/2013/09/19/jphysiol.2013.263103.abstract
 • Trends in Endocrinology & Metabolism 2013.
 • http://download.cell.com/images/edimages/Trends/EndoMetabolism/tem_888.pdf
 • Nature September 17, 2014.
 • PLOS One October 14, 2014.

*)

[Det er den velkendte giftproducent Monsanto, der markedsfører Aspartam. Monsanto har, som det blev fortalt i videoen, planer om at sælge/opgive Aspartam for at markedsføre deres nye sødemiddel Neotame. Neotame synes at være mindst lige så giftigt.
Hvordan kan disse giftproducenter opnå myndighedernes tilladelse til at levere ingredienser til vores fødevarer? — Måske er forklaringen, at de på et overordnet strategisk niveau deltager i folkemordet på den hvide race, i hvert fald den del, der ikke ved bedre og ikke vil lære at se sig for.]