Bombe mod: boligkaré i Volgodonsk, Rusland,
16. september 1999

Sand Historie

O-D-I-N.org ud fra The Third Truth about 9/11, 1. februar 2015.

 

Bombe mod boligkaré i Volgodonsk, Rusland – torsdag 16. september 1999 kl. 05.57.

Der findes efterhånden kun få oprindelige oplysninger om denne bombning.


Krater og beskadigelser efter Volgodonsk-bombningen i 1999. Foto: The Third Truth about 9/11

 

Læste du hove­d­ar­tik­len?
CIA’s og Mossads terror-atombomber

Selv den oprindelig artikel fra CNN, som jeg citerer fra nedenfor, er væk fra CNN på Internettet. Man kan godt forstå, at “the good guys” helst ikke ser, at offentligheden skal nærlæse en så åbenmundet artikel.

Heldigvis gemte jeg en kopi af artiklen.

Her er teksten fra artiklen (alt hvad du behøver at vide om denne nukleare bombning er et par “interessante” pointer – fremhævet):

MOSKVA (CNN) – Ruslands premierminister, Vladimir Putin, beordrede regeringsafdelinger til at skærpe sikkerheden og appellerede til borgerne om at udvise agtpågivenhed efter en dødelig eksplosion torsdag i det sydlige Rusland, den fjerde eksplosion ved en beboelsesejendom inden for to uger.

Mindst 17 blev dræbt og mere end 115 såret, da eksplosiver gemt i en lastbil eller et underjordisk rør sprang i luften foran en 9-etagers boligblok i Volgodonsk, omkring 800 kilometer (500 miles) syd for Moskva i Rusland, meddelte sikkerhedspersoner.

Sprængningen efterlod et fem meter (16,4 fod) dybt krater foran bygningen og beskadige alvorligt en nærliggende politistation og omkring 20 andre omkringliggende bygninger, udtalte personer fra Indenrigsministeriet.

Redningsfolk og frivillige undersøgte omhyggeligt ruinerne og trak jernbetonblokke fri i jagten på overlevende. Chokerede naboer og grædende pårørende var tilskuere.

Imens bekæmpede brandfolk en kraftig brand, der omsluttede adskillige etager af bygningen.

Der blev fundet spor af eksplosiver i ruinerne, oplyste den federale sikkerhedstjeneste (FSB). Eksplosionens styrke var ækvivalent med 100–300 tons TNT, sagde sikkerhedstjenesten.

De russiske myndigheder anklager terrorister for angrebet og siger, at det var kædet sammen med den serie af eksplosioner, der nu har dræbt næsten 300 mennesker i Moskva og Kaukasus-regionen.

“Denne eksplosion bærer forbryderens signatur. Jeg tror, at når eksperterne har rapporteret, hvilke eksplosiver, der blev brugt, er vi i stand til at afgøre det spørgsmål med stor sikkerhed,” udtalte FSB-talsmanden Alexander Zhdanovich.

Regeringen sværger at “udslette terrorismen”

I efterdønningerne af Volgodonsk-bombningen har Putin givet berørte regeringsafdelinger tre dage til at udvikle planer til styrkelse af sikkerheden inden for industri, transport, kommunikation og energiforsyningsinstallationer såvel som i boligområder.

Under et møde i sit kabinet vendte han sig mod Tv-kameraerne og opfordrede den russiske befolkning til at være med til at forhindre angreb.

“Jeg henvender mig til veteraner fra forsvaret og politiet. Tag initiativ på egen hånd,” sagde han.

Ruslands præsident, Boris Yeltsin, forsøgte at lægge en dæmper på frygten, og understregede, at han havde “styrken og ressourcerne til at udslette terrorismen.”

Som svar på de seneste angreb har russiske beredskabspolitifolk og -soldater igangsat en massiv landsomfattende oprustning af sikkerheden under navnet Operation Hvirvelvind og har gennemsøgt jernbanestationer og gader og tilbageholdt alle, der ansås for mistænkelige.

Under en nylig aktion fandt efterforskere fra FSB 3,5 tons eksplosiver på en adresse i det sydlige Moskva.

Men politiet udtalte, at de tidligere havde interviewet beboerne og undersøgt den bombede boligblok i Volgodonsk for eksplosiver,  og de mener ikke, at nogen kunne have lagret sprængstoffer inde i bygningen.

Politiet har mistanke til, at en lastbil, der standsede op foran bygningen 15 minutter inden eksplosionen, kunne have været impliceret.

Angreb i nærheden af atomkraftværk

Torsdagens angreb skete 13 kilometer (8 miles) fra et ikke færdigbygget atomkraftværk, men en atomenergi-talsmand sagde, at angrebet ikke udgjorde nogen fare for anlægget.

Talsmanden sagde, at anlægget endnu ikke havde brugt eller oplagret atombrændsel, og at værket ikke blev anfægtet af bombningen.

Nogle af kraftværkets medarbejdere, der boede i boligblokken, blev såret under angrebet, sagde talsmanden i telefonen.

Kreml afviser spekulationer om “svaghed”

Kreml reagerede vredt på mediernes spekulationer, der sammenkædede statens sikkerhedstjeneste med en kampagne, der havde dræbt næsten 300 mennesker.

Den afviser beskrivelser i et nyhedsdagblad i Moskva, der foreslår, at det var sikkerhedstjenesten der arrangerede bombningerne for at fremprovokere national undtagelsestilstand – og dermed annulleringen af planlagte valg.

“Her er vi oppe imod bevidste ondskabsfuldheder,” sagde Kremls talsmand, Dmitry Yakushkin, i sin kommentar til avisens anklager.

“Ved at trykke disse løgne, tillægger avisen sig selv en rolle, der intet har at gøre med journalisme. Dette er anstifterens og provokatørens rolle,” sagde han.

Chefen for Moskva-afdelingen [af CNN], Jill Dougherty, Associated Press og Reuters bidrog til denne rapport.

Ansvarsfraskrivelse i forhold til copyright:

Eftersom CNN forsøgte at gemme artiklen ovenfor fra offentligheden, ved at fjerne den og alle spor af den fra Internettet, må det formodes, at artiklen menes at indeholde oplysninger, der inkriminerer CNN. Kopiretten (hvis nogen) til dette særlige eksemplar må betragtes som ophævet ud fra den anskuelse, at artiklen har bevæget sig fra at være “artikel” til en status af “bevis i en kriminalundersøgelse” (oven i købet forsøgt gemt af vejen af de kriminelle, som undersøgelsen er rettet imod). Det må være klart, at ingen udredning af nogen forbrydelse skal kunne forhindres under påberåbelse af “copyright”-rettigheder.

Der er ikke meget mere at sige om selve artiklen fra CNN. Men med brugen af lidt elementær matematik, vil du sikkert give mig ret i, at det ikke er muligt at pakke hverken 300 eller 100 tons TNT ind i noget køretøj, hvis der ikke lige er tale om et tog med et antal godsvogne. Enig?
[100 tons TNT fylder 60 m^3, fx 20 m x 3 m x 1 m. Af hensyn til sikkerheden laster man ikke så meget TNT i en enkelt godsvogn, og hvis ladningen transporteres i samme togstamme, er vognene med sprængstof separeret af flere vogne med ikke eksplosivt gods. Det skyldes, at TNT kan “sympatidetonere”, dvs. at chokbølgen fra én detonerende ladning, hvis den er for tæt på de øvrige tilsvarende ladninger, kan få dem alle til at detonere. Dette kan ikke ske med atomvåben. Det er det der – i kombination med lille rumfang og vægt – gør miniatombomber så skræmmende anvendelige.]
Nå, uanset, selv hvis et sådant tog røg i luften, ville det ikke efterlade et krater. For at frembringe et krater i jorden er det nødvendigt at anbringe den eksplosive ladning under jordens overflade, hvilket har meget lidt at gøre med en “bilbombe”.

Vores konklusion er meget enkel: Den konkrete indretning, der ret transparent i artiklen ovenfor blev kaldt ækvivalent med 100–300 tons TNT” (udtrykket “TNT-ækvivalent” var tidligere almindelig sovjetisk militær jargon, når man refererede til kærnevåben), var gemt i kloakken overfor bygningen. Det var der intet nyt i, det var standard-fremgangsmåden for moderne nukleare terrorister. “TNT-ækvivalent” i dette tilfælde pegede på en miniatombombe indstillet til 0,1 kiloton eller måske endda højere. Måske 0,2 kiloton i betragtning af, at eksperterne overhovedet nævnte “300 tons TNT”.

Motiv(er): Motivet var temmelig indlysende. “The good guys” ønskede at drive Rusland ud i en ny krig mod det de facto uafhængige Tjetjenien. Den såkaldte bilbombning blev øjeblikkeligt tilskrevet “tjetjenske terrorister”, der angiveligt måtte være kommet i besiddelse af kærnevåben (præcis som det blev påstået om deres formodede forbillede “Al-Qaeda” et år tidligere, da to amerikanske ambassader i Afrika blev atombombet på årsdagen for Hiroshima-bombningen). Desuden havde “the good guys” desperat brug for at tiltrække sig russiske myndigheders sympati for hovedsagen – den tavse (dvs. ukendt for den godtroende almenhed) bekæmpelse af “nuklear terror”, der af en eller anden grund (!) næsten altid tilskrives muslimer. Kampagnen blev en succes. Russerne indledte en ny krig mod Tjetjenien og har været engageret i den siden. [Rusland har i 2015 overordnet kontrol med Tjetjenien, og modstanden er spredt.]

Tilfældigvis kendte jeg mindst to af de personer, der kom tæt på resultatet af bombningen i Volgodonsk. Begge observerede krateret inden for de første minutter, inden det blev fyldt med vand (som vi kan se på billedet). Ingen af dem troede på en “bilbombe”. De fortalte, at det var tydeligt, at den eksplosiverne var gemt i kloaksystemet dybt under overfladen, for de kunne tydeligt se rester af overrevne rør på kanten af krateret. En af disse bekendte af mig var chef på holdet af brandmænd, der var på tjeneste, da bomben blev udløst. Han fortalte, at på selve tidspunktet for sprængningen (der rystede jorden og kunne føles mindst 15 kilometer væk) kiggede han ud ad et vindue på brandstationen og blev forbløffet over formen på røgskyen: det var en perfekt “paddehattesky”. [Kl. 05.57 i september i Volgodonsk er der “nautisk tusmørke”, dvs. solen er mindre end 12 grader under horisonten, og i klart vejr kan objekter skelnes. Desuden har bombestedet øjeblikkeligt været oplyst af mange brandsteder.] Han var professionel brandmand og vant til forskellige former for røgudvikling. Denne var unik, og den fik ham straks til at tænke på en nuklear eksplosion (selv om ingen havde nævnt for ham, at eksplosionen faktisk var nuklear. Det fortalte jeg ham først flere år senere).

Tidlige nyhedsrapporter om Volgodonsk havde nævnt en ganske besynderlig ting: Myndighederne i byen var meget bekymrede over “skyen” og blev tilsvarende lettede, da den heldigvis blev ført med vinden ud over et vandreservoir i nærheden og ikke ind over befolkede områder.

Ud fra Volgodonsk-bombens sprængkraft, der “uforvarende” blev afsløret af specielisterne og grebet af CNN, og kraterets størrelse, kan vi danne os en forestilling om, hvor stor sprængkraften har været i andre tilsvarende tilfælde, hvor billeder af skaderne og kraterne er til rådighed, fx fra Khobar Towers-bombningen i Saudi-Arabien, Oklahoma-bombningen i USA og attentatet mod Rafic Hariri i Beirut.

[Det var desuden ubehageligt for terroristerne selv, at CNN havde formidlet beskeden om, at rester fra bomben var fundet (og måske kunne pege på et bestemt produktionssted i Mellemøsten). En sådan formidling kunne føre til berettigede krav fra seere og læsere om, at CNN fulgte op med resultatet fra FSB’s analyser. Udtalelsen fra FSB har formentlig været et drilleri med truslen om at afsløre offentligt, hvad samtlige sikkerhedstjenester var vidende om. Det ville imidlertid ikke ske af hensyn til den storpolitiske situation. Det er mere givende at have en diplomatisk repræsentation hos en nok så slyngelagtig nation, end at lukke sig ude og være “blind”. Storpolitikken er blevet vældigt pragmatisk, siden miniatombomber er blevet en del af terror-u-balancen.

Den underliggende trussel fra internationalisterne er klar: “Afslør os, og vi arrangerer en “muslimsk” atomterrorhandling i jeres land; denne gang måske ikke så ‘mini'”. Israels ubådsvåben som redskab for en sådan handling kan nå en hvilken som helst kystnær storby fra et hvilket som helst hav med et eller flere 500 kiloton termonukleare missiler af Granit-typen. Ét enkelt af disse missiler kan lægge storbyer som Los Angeles eller Washington øde, og medmindre det angrebne land ville være i stand til at opbringe det fartøj, eller finde rampen, der affyrede missilet, ville der ikke være mulighed for gengældelse. De nævnte missiler kan affyres fra en hvilken som helst pram, eller et køretøj, der kan bære en simpel rampe. På den måde sendte den jødiske sekt den 11. september 2001 et Granit-missil affyret fra et sted i Atlanterhavet midt ind i USA’s forsvarshelligdom, Pentagon; for eksemplets skyld indstillet til ikke at sprænge. Selv om alle ville vide, at Israel og jøderne stod bag, skulle der uigendrivelige tekniske beviser på bordet, før der kunne reageres over for Israel. Og naturligvis ville den jødiske presse forsøge at afspore et sådant udfald ved, om nødvendigt, at levere “beviser” for, at “ISIS” eller måske “Al-Qaeda” stod bag. Israel ville true med fuldskala atomkrig, hvis nogen overskred deres grænser. Atomkrigen ville anstændigvis ikke blive ført i Mellemøsten, hvor jøderne har kilet sig ind mellem sagesløse nationer, men i de lande, der havde “truet” slyngelstaten. Dermed ville den første anonyme bombe blive fulgt op med flere, og den først angrebne stat ville i praksis blive udslettet. Derfor er det nødvendigt, at verdenssamfundet som helhed gennemfører en afvæbning og flytning af Israel og jøderne i tide.]